Udruženje Most iz Gradiške organizovalo „Omladinski plesni kamp“

Početkom avgusta u sklopu projekta „Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa“ organizovali smo  „Omladinski plesni kamp“ za mlade ljude iz Srpca, Laktaša, Banja Luke i Gradiške koji su na ovom dvodnevnom događaju imali priliku učiti o značaju volonterizma i samog dokumenta volonterske politike koji je u toku izrade u navedenim zajednicama.

U toku ova dva dana edukukovali smo mlade o značaju volonterizma i samog dokumenta volonterske politike za naše zajednice. Osmislili smo jednu zagovaračku kampanju koju će mladi sprovesti u svojim zajednicama kada se vrate kućama. Riječ je o plesnom performansu sa transparentima koji na zabavan način treba da pošalje poruku javnosti, da je volonterizam važan i da su Politike volontiranja važne.

Na ovom kampu ukupno je učestovalo 19 učesnika, a kako i oni sami kažu ovaj kamp je za njih bio jako koristan jer su su imali priliku da kroz zabavne i kreativne način nauče nešto novo o samom značaju volonterizma.

U narednom periodu udruženje Most će nastaviti da kroz radne grupe u Gradišci, Laktašima, Banja Luci i Srpcu radi na izradi Politike volontiranja, a očekuje nas i plesni performans koji će biti održan u sve četiri navedene zajednice.

Projekt “Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa” provodi udruženje Most iz Gradiške, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

#InstitutKULT #KULTCHANGE