Nina Pilipović – volonter godine za 2022. godinu

Svake godine za 5. decembar naše udruženje organizuje druženje za naše volontere, a deset najaktivnijih budu nagrađeni, s time da volonter godine može biti samo jedan. Za 2022. godinu kao najaktivniji volonter Gradiške bila je Nina Pilipović.

Nina je tokom pandemije Korona virusom postala volonter udruženja Most, zajedno sa drugim volonterima koordinisala je dosta projekata i učestovala u mnogo akcija koje su bile vezane za ekologiju. Ona je veliki pobornik za zaštitu životne sredine i zbog toga uvijek je spremna da unaprijedi naš grad u toj oblasti.

Tokom 2022. godine naši volonteri su učestvovali na mnogim akcijama kao što su eko šetnje, biciklijade, polumaratoni i slično, a Nina je tokom 2022. radila na onlajn aktivizmu gdje je kroz Instagram profil zvan „Planetarko“ širila svijest o važnosti očuvanja prirode, reciklaži, zagađenjima i drugo. Pored te stranice radila je na snimanju eko emisije, organizovala je eko šetnje, učestovala je u različitim edukacijama i predstavljala Udruženje Most na različitim konferencijama i edukacijama.

Pored nje istaklo se još deset volontera koji su svojim trudom i posvećenim vremenom napravili pozitivnu razliku u Gradišci.

Ipak, 5. decembar ne treba da bude jedini datum kada treba da cijenimo volontere. Oni su heroji svojih lokalnih zajednica koji bezuslovno i dobrovoljno unapređuju našu planetu i za to im jedno veliko hvala!