Volonterski izazovi u Gradišci

U sklopu projekta „Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa“ dvije neformalne grupe mladih su sprovele volonterske izazove u Gradišci, koje su uključivale info dan o volonterizmu i ispomoć pri organizaciji događaja pod nazivom „Veče gimnazijalaca“.

Info dan o volonterizmu pod nazivom „Volontirajmo zajedno“ sproveli su srednjoškolci  JU Srednje stručne i tehničke škole  koji su obavljali praksu u Razvojnoj agenciji.  Ovi mladi ljudi su uspjeli  organizovati uveliko posjećen događaj koji je govorio ne samo o važnosti volontiranja, nego i o svim prilikama koje se nude.

Kada je u pitanju „Veče gimnazijalaca“ učenici su organizovali događaj za pomoć pri prikupljanju sredstava za plaćanje eksurzije srednjoškolcima kojima je potrebno. U sklopu svoje inicijative dijelili su letke, pravili okvire za fotografisanje na kojima je pisalo „volontiraj i ti“, te su promovisali volonterizam svojim vršnjacima.

Pored Gradiške, volonterski izazovi su sprovedeni i u Banjaluci, Srpcu i Laktašima.

Projekat „Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa“sprovodi udruženje Most u partnerstvu sa Zdravo da ste, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

#InstitutKULT #KULTCHANGE