Obilježavanje Međunarodnog dana volontera u Gradišci

Povodom Međunarodnog dana volonter, kao i prethnodnih godina proslavili smo ovaj dan sa našim najaktivnijim volonterima. Ove godine odlučili smo da uradimo nešto drugačije, te smo najaktivniju grupu odlučili da nagradimo odlaskom na izlet na planinu Kozaru. Po dolasku tamo imali smo čast da ovogodišnju nagradu za volontera godine Grada Gradiške uručimo Vanji Tovarlaži.

Tokom protekle godine naši volonteri učestovali su u velikom broju ekoloških, sportskih, edukativnih i kulturno-umjetničkih aktivnosti kojima su doprinijeli kako razvoju našeg grada, tako i šire, te su tim povodom simbolično nagrađeni.

Tokom jednodnevog izleta na Kozari, naši volonteri su imali priliku da se druže, planinare i razmjenjuju iskustva, te da vide da je njihov  trud i rad prepoznat. Aktivnosti vezane za Međunarodni dan volontera finansirao je Grad Gradiška.

Volonterka godine, Vanja Tovarlaža istakla je kako ju je volontiranje zanimalo još od osnovne škole, te da joj ovo priznanje mnogo znači.

„Iako sam volontirati počela ne tako davno, to je postalo dio moje svakodnevnice i pruža mi priliku da putujem, upoznajem nove ljude i učim. Ovaj izlet je bio divna prilika za sve to.“, rekla je Vanja.

Ove godine još jednoj od naših volonterki, Anastasiji Katić uručeno je priznanje, a radi se o republičkoj nagradi za volontera Srpske 2023. Njezina volonterska priča počela je još davno, te je i kroz ovu godinu pokazala istu motivaciju i ljubav prema volontiranju, kao i svih proteklih.

Priče su nastale u sklopu projekta „Regionalnom saradnjom do boljih volonterskih programa“ koji sprovodi udruženje Most iz Gradiške, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

#InstitutKULT #KULTCHANGE